Skip to main content

De Elise900 schranklader als ‘zandschepper’ 

Afgelopen week (week 22, 2021) is de Elise900 van Kovaco ingezet bij een overslag terminal in de haven van Rotterdam en omstreken.
Schrankladers worden bij dit soort terminals ingezet om aan boord van een schip, in de laadruimte, het overtollige zand op te scheppen op een grote hoop zodat de grijper dit makkelijker kan oppakken.
De machine word dan in het schip gehesen om zo de werkzaamheden uit te voeren. De Elise is hier zeer goed geschikt voor omdat je vrijwel direct aan het werk kan.
Ons DEMO model is uiteraard niet volledig ‘havenproof’ uitgevoerd en daarom zijn enkele aanpassingen noodzakelijk, zoals extra bescherming en harde wielen. Desalniettemin presteerde de machine zeer goed en kon het werk prima uitvoeren. Het duurde gemiddeld 4 a 5 uur om dit schip leeg te scheppen, de Elise kon dit prima bijhouden en wij hebben niet eens de versie met de extra batterij capaciteit. Dit is voor dit werk en de intensiteit wel aan te raden. Met de extra batterij kun je namelijk ook meer kg in de bak kwijt en is de machine zwaarder en sterker.

De inzet van elektrische machines heeft onbegrensdemogelijkheden en kan volledig op maat worden uitgerust met de wensen en behoeftes van de klant en het uit te voeren werk.
Zo is het ook mogelijk om de machine uit te rusten met een radiografische bediening zodat je de machine eventueel vanaf afstand (50 m+) kan bedienen zonder dat je in de machine zit. Ook andere opzetstukken zoals een veger of grijper zijn te realiseren voor deze machine. In de haven, het werken in loodsen en andere overdekte gebouwen of schepen is helemaal perfect voor de elektrische schranklader. Doordat de machine geen enkele uitlaatgassen produceert is dit extra veilig voor de werknemers en de omgeving en je kan direct aan het werk zonder te luchten. ontzettend veel voordelen te noemen zonder prestatieverlies en extra besparing op onderhoudskosten.